
Jeśli chcesz kupić sól kłodawską niejodowaną, koniecznie sprawdź http://tinyurl.com/y2eolcl7.
Substancją niezbędną do prawidłowego działania organizmu człowieka jest sól. Jakie zalety posiada różowa sól himalajska oraz niejodowana sól kłodawska? Z jakiego powodu warto wykorzystywać je podczas gotowania?
Sól himalajska – jakie minerały zawiera?
Sól kuchenna to jeden z najlepszych dodatków, który znakomicie podbija smak posiłków. Choć nadmierne wykorzystanie soli może mieć negatywne oddziaływanie na nasze zdrowie, to jej odpowiednie porcje (nieprzekraczające 6 g na dobę) są potrzebne dla poprawnego funkcjonowania organizmu człowieka. Sól dostarcza bowiem sód, to jest pierwiastek odpowiedzialny za utrzymanie poprawnego ciśnienia krwi i gospodarkę wodną. Jednym z najzdrowszych typów soli jest sól himalajska czerpana ze złóż mających 250 mln lat. Produkt ten mieści w sobie wiele wartościowych minerałów oraz pierwiastków, między innymi selen, magnez czy wapń, a jednocześnie jest pozbawiony szkodliwych zanieczyszczeń i komponentów, takich jak toksyczne metale ciężkie. Różowa sól himalajska znakomicie uwydatnia smak dań i jest do kupienia zarówno w postaci dużych, jak i niewielkich kryształków.
Sól kłodawska niejodowana – stosowana nie tylko w gastronomii
Sól kłodawska z kolei to składnik o wysokim stopniu czystości – zawiera prawie 97% chlorku sodu i stanowi kapitalny dodatek do tradycyjnych przetworów. Jest wartościowym źródłem magnezu, cynku czy wapnia, czyli pierwiastków koniecznych do zachowania dobrego samopoczucia. Niejodowana sól kłodawska pochodzi z kopalni Kłodawa w Wielkopolsce. Nie jest poddawana , toteż nie traci swoich własności i jest bez problemu absorbowana przez układ pokarmowy. Sól kłodawska jest na co dzień używana nie tylko w przemyśle spożywczym, ale także sektorze przemysłowym, chemicznym oraz w kosmetyce, lecznictwie i rolnictwie.
"ARTMAN" spółka z ograniczoną odpowiedzialnością
Niedomicka 47
33-132 Niedomice
Mob.: +48 669-997-776
E-mail:
[email protected]